روش شستشو

  • چگونه تشک تخت را با روشی ساده شستشو دهیم؟

ما تقریبا یک سوم از شبانه روز را بر روی تشک خود می گذرانیم و طبیعی است که  اهمیت به نظافت و بهداشت آن، بر سلامت جسم و روح  تاثیر بسزایی خواهد داشت. پاکیزگی و تمیز نگه داشتن آن، نه تنها برای بهداشت فردی ضروری است بلکه باعث دوام و نو ماندن آن، به مدت طولانی می شود. البته از نظر اقتصادی نیز به صرفه است.

به عنوان نکته اول که خود نیز به آن آگاهید، این است که برای جلوگیری از رشد باکتری ها و قارچها، تعویض منظم رویه های تشک و بالشها امری ضروری است.

توصیه: برای شستشوی ملحفه ها و رویه بالشها به منظور از بین بردن باکتری ها از آب بسیار داغ استفاه کنید.

 

  • گام بعد: ضد عفونی کردن و میکروب زدایی تشک
    اولین کاری که برای تمیز کردن تشک لازم است، گردگیری تخت با استفاده از جارو برقی است. گوشه های تخت از قسمتهایی است که به راحتی تمیز نمی شود و قارچ و باکتری در  آن تجمع می کند به همین دلیل ابتدا با آمونیاک اسید گوشه های تخت را ضدعفونی کنید.  توجه داشته باشید که آمونیاک بوی تندی دارد و استنشاق آن ممکن است به ریه آسیب برساند. بنابراین در زمان استفاده، حتما از ماسک و  همچنین برای محافظت از پوست دست از دستکش استفاده کنید. از پارچه ای تمیز و آب برای این کار استفاده کنید بعد از گذشتن ۵ دقیقه، دوباره این کار را تکرار کنید محل را با جوش شیرین برای خنثی کردن آمونیاک اسید و قارچ موجود پاکسازی کنید وقتی خشک شد جارو بکشید.

بعد از آن جوش شیرین را روی تخت بپاشید. برای خوش بو شد و به دست آوردن طراوت و تازگی ، می توانید از روغن خوش بو کننده مورد علاقه تان چند قطره ای درون جوش شیرین بریزید تا بوی عطر را به خود جذب کند و بوی ناخوش لکه ها را از بین ببرد. به عنوان مثال روغن اسطوخودوس و یاس عطری ملایم و دوست داشتنی دارند. بعد از اینکه جوش شیرین ۳۰ دقیقه روی تخت ماند، دوباره روی تشک را جاروبرقی بکشید. در صورتی در تابستان تشک خود را تمیز می کنید، تابش نور خورشید نیز می تواند مراحل ضدعفونی را کامل تر کند.

توصیه:  استفاده از جوش شیرین را هر ۶ ماه یک بار تکرار کنید.

 

  • نکاتی برای تمیز کردن لکه های ایجاد شده بر روی تشک

همانطور که می دانید، عموما لکه هایی که بر روی تخت ایجاد می شوند به دلیل ترشحات بدن ( عرق یا چربی)، ادرار یا خون هستند.

برای تمیز کردن خون از مخلوط و ترکیب: ¼ فنجان آب اکسیژنه، یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی و یک قاشق غذاخوری  نمک طعام استفاده کنید. مواد بعد از مخلوط شدن به شکل خمیری در می آید. قسمتهایی  را که لک شده است با این ترکیب بپوشانید و بعد از دقایقی به وسیله پارچه ای، لکه ها را پاک کنید.

  • شستن لکه های ادرار بر روی تشک تخت
    برای شستن ادرار که بیشتر کودکان و حیوانات خانگی دلایل ایجاد آن هستند و ممکن است به سادگی این لکه ها برطرف نشوند. به این منظور دو راه حل را پیشنهاد می کنیم:

راه حل اول:

۳ قاشق غذاخوری جوش شیرین، ۳ درصد آب اکسیژنه و میزان کمی مایع ظرفشویی. این مواد را ترکیب کنید و روی قسمت لک شده بریزید و با پارچه ای نخ، لکه را تمیز کنید.

راه حل دوم:

به  ۳ قاشق غذاخوری پودر ماشین لباسشویی، یک قاشق آب اضافه کرده و با هم مخلوط کنید تا ترکیبی به شکل فوم در بیاید. این ترکیب را به مدت  نیم ساعت روی لکه بگذارید سپس آب اکسیژنه به آن اضافه کنید و بعد از دقایقی روی آن را جارو کنید.

 

  • چطور تشک را خشک کنیم؟

اولین و ساده ترین راه در صورتی که زمان کافی دارید و البته در فصل تابستان و گرما هستید، استفاده از نور خورشید و جریان هوا است. ضمن اینکه نور خورشید برای از بین بردن میکروبها بسیار موثر است.

اگر میزان رطوبت زیاد است  ابتدا با حوله ای خشک و تمیز  رطوبت را بگیرید وسپس برای سرعت در خشک شدن تشک می توانید محل وطوبت را با  حرکت دادن سشوار خشک کنید. توجه کنید که حرارت سشوار بایستی گرم باشد و نه داغ. سشوار داغ، به الیاف تشک آسیب جدی می رساند.

اگر  میزان خیس شدن تشک زیاد است و یا هر دو طرف آن خیس شده است لازم است که تشک را به طور عمودی در کنار دیوار قرار دهید طوری که گردش هوا به خشک شدن هر دو طرف تشک کمک کند. استفاده از پنکه در این شرایط به خشک شدن تشک سرعت می بخشد.

  • توصیه ما :

استفاده از محافظ تشک، امکانی ساده برای جلوگیری از ایجاد آلودگی و لکه و همینطور صرفه جویی در انرژی و زمان است. با استفاده از محافظ تشک، بهداشت، نظافت و سلامتی خود و خانواده مان را حمایت می کنیم.

مدیکال (4)

محافظ تشک (4)

تشک نوجوان (3)

تشک کودک (1)

تشک رویا بزرگسال (14)

دیدگاهتان را بنویسید